Wedstrijden

Wedstrijdkalender
Het bestuur van de Kring verzamelt de wedstrijddata van de kringwedstrijden in het outdoorseizoen en geeft deze door aan de Regio die op haar beurt de wedstrijden opneemt op de concept-Regiokalender. De Regiokalender wordt definitief gemaakt na de Kalendervergadering tussen Regio, kringen en verenigingen. De Regiokalender is bindend. In het indoorseizoen worden er tot op heden, behoudens een springwedstrijd in Franeker, geen kringwedstrijden georganiseerd.

Selectiewedstrijden
De Outdoor-selectiewedstrijden, leveren de afgevaardigden voor de Regiokampioenschappen en worden ondergebracht bij een vereniging. De organiserende vereniging ontvangt een bijdrage in de jurykosten.
De Kring verzorgt linten en medailles voor de kampioenen en draagt zorg voor het aanleveren van de
afgevaardigden richting de Regio.
De Indoor-selectiewedstrijden worden Friesland-breed georganiseerd door verschillende verenigingen.
De Kring heeft hierin verder geen rol en de Regio zorgt zelf voor het bepalen van de afgevaardigden naar de Regiokampioenschappen.

De kring organiseert op basis van de kringwedstrijden de volgende kampioenschappen:
Kringcompetitie
Zowel bij de dressuur als bij het springen, wordt de beste combinatie over het gehele seizoen bij de pony’s en bij de paarden bepaald, over een aantal vooraf vastgestelde kringwedstrijden. Over het algemeen worden de selectiewedstrijden hierbij niet meegerekend.

Verenigingskampioenschap
Tijdens een vooraf bepaalde kringwedstrijd wordt een verenigingskampioenschap verreden. Ruiters en amazones van verenigingen stellen teams samen met deelnemers die rijden tot en met M2-dressuur en M-springen (pony’s en paarden apart). De puntentelling zoals die op de Regiokampioenschappen wordt gehanteerd, is ook hier van toepassing.

Kringkampioenschap
Zowel bij de pony’s als de paarden wordt tijdens een vooraf bepaalde kringwedstrijd, de beste combinatie van de dag bepaald, waarbij de ruiter/amazone met hetzelfde paard in zowel het springen als de dressuur uitkomt.