Uitslagen indoor kampioenschappen dressuur

Bij zowel de paarden als de pony’s vielen er vele Tusken Waad en Klif leden in de prijzen en behaalden ze zeer mooie scores! Waaronder maar liefst 10 Friese Kampioenen en 7 Reserve Kampioenen!!

Bij de paarden werd in het B dressuur een 6e plaats behaald door Mette Marit Eppinga met Incordo vh Keysereyck (Gaasterland) met 63,92% en hier werd Anke Marije de Vries met Iconyc (Molenruiters) met 66,25% reserve kampioen en behaalde zij een ticket voor het Nederlands Kampioenschap.

In de L1 dressuur behaalde Willem Joëzer de Jong met Riekkelt H (Sjaerdema-liauckemaruiters) met 65,75% een 5de plaats.

In de L2 dressuur waren er maar liefst 3 prijswinnaars! 6de werd met een heel mooi percentage van 66,83% Sabien Mollema met Hitched (Waardruiters), 3de  werd Wendy Okkema met Stal Okkema’s Rudmer met een score van 67,83% (Raerderhimruters). In deze werd kampioen met een score van maar liefst 69,83% Kenna Bakker met I am Special (Morraruters), Kenna heeft hiermee een ticket voor het Nederlands Kampioenschap behaald.

In de M1 dressuur behaalde Bobbie Ijdema met haar Hello Jazz (Halsbanruters) een score van 64,83% wat een 4de plaats op leverde.

In de Z2 dressuur waren de top 2 amazones van TWK hier behaalde Naomi Falkena met Waleska (Gaasterland) een mooie scoren 69,04% de reserve titel. Kampioen werd in de klasse Z2 Kenna Bakker met Ginfonia (Morraruters) met een score van 69,55%. Zowel Kenna als Naomi hebben hier een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen behaald.

In de ZZL dressuur waren wederom de top 2 amazones van het TWK, hier behaalde Hergen van Hall met Fire (Molenruiters) een score van 63,66% wat hun de reserve titel bezorgde. Hier werd Simone Terpstra met haar Dionne ST (Poptaruters) kampioen met een score van 67,24%. Zowel Hergen als Simone hebben hier een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen behaald.

Bij de pony’s waren er in de klasse B cat. DE maar liefst 3 prijzen verdeeld aan TWK amazones! Hier werd Annette Herrema met haar El Bengie (Molenruiters) met 65,33% 3de, Jantine Huizinga werd met Goldenflower Valentijn (Sjaerdema-liauckemaruiters) met 65,75% reserve kampioen en Zara van der Werff werd met haar Zensation (Kwintoruiters) Kampioen met een score van 65,75% zij mag hiermee naar de Nederlandse Kampioen.

In de klasse L1 cat. AB werd kampioen Amber Hauser met Amico (Sjaerdema-liauckemaruiters) met een score van 62,56% en kreeg hierbij een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. In de L1 cat. C werd kampioen met een score van maar liefst 69,58% Flore Woerts met Igor (Sjaerdema-liauckemaruiters) en kreeg een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. In de cat. DE werd Flore Woerts met Molenhorn’s Casanova (Sjaerdema-liauckemaruiters) reserve kampioen met een score van 65,58%. Hier werd Zara van der Werff wederom kampioen maar nu met San Remo (Kwintoruiters) met een score van 67,58%.

In de klasse L2 cat. DE werd Thura de Boer met Eikenhorst’s Carlo (Gaasterland) met een score van 64,83% reserve kampioen. Kampioen werd Mila Schaafsma met haar Topvoorster Monopoly met een score van maar liefst 71,67%. Mila kreeg een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen.

In de klasse M1 cat. DE werd reserve kampioen Marit Dijkstra met Easy Boy (’t Haske) met een score van 59,25%. Kampioen werd Sophia Plaat met haar Spooky vd Veenhoeve (Ruitersportcentrum Sneek) met 61,25%. Sophia kreeg een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen.

In de klasse M2 cat. DE werd Jinke Koopmans met Coelenhage’s Ferro (Tally-ho) met 63,92% reserve kampioen en kreeg een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen.

In de klasse Z1 cat. DE werd Nick Wielinga met Altrido Halia’s Falesia (Sjaerdema-liauckemaruiters) Kampioen met een score van 63,38%. Hier behaalden zij een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen.